A mesterséges intelligenciával támasztotta fel halott apját: így adta édesanyjának karácsonyra a fiú - Videó

Ilyenről még biztosnem hallott a világ. Mert bár a mesterséges intelligencia egyre aktívabb szereplője a mindennapjainknak, karácsonyi ajándékhoz ilyen formán még biztos soha nem hazsnálta senki.

"Úgy döntöttem, idén karácsonyra valami különlegeset adok az anyukámnak" - írta a 27 éves Phillip Willett a karácsonyi TikTok videója alá, ami máris milliós nézettséget tudhat magának. A Missouri állambeli St. Louisban született férfi elárulta, hogy édesapja, John tavaly hunyt el, hasnyálmirigyrákban. Hogy tiszteletét is kifejezze a hősként küzdő férfinak, valami igazán szokatlan dolgot talált ki az édesanyjának karácsonyra. Pontosabban az ötlet a fiú feleségének, Cassandra-nak az ötlete volt.

Fotó: TikTok/phillipwillett

"Először azt gondoltam, hogy nem igazán akarok belevágni. Azt gondoltam, hogy ez elég furcsa" - emlékezett vissza a Good Morning Americának. Majd elismerte: nem tudta elengedni az ötletet. A mesterséges intelligencia segítségével megalkotta az elhunyt apja hangjának tökéletes mását. Már csak meg kellett írni a karácsonyi üdvözletet. "Az első szavak, amelyeket a programba beírtam, a "Hello, drágám" voltak. El sem tudom mondani, hányszor hallottam ezt az életemben, úgyhogy ez volt az első, amit beletettem" - mondta Phillip.

A végeredmény nem csak srác anyukáját ríkatja meg!

Lapozz a megható videóért!

24 óra