A mesterséges intelligenciával támasztotta fel halott apját: így adta édesanyjának karácsonyra a fiú - Videó

A hangüzenet alá képeket is vágott, majd egy díszcsomagban adta oda az anyjának. 

"Amikor a programban az ő hangján hangzott el... Libabőrös lettem az egész testemen. Ez volt az a pillanat, amikor arra gondoltam: megcsinálom, bármi is történjen" - emlékezett a srác, aki egy teljes napon át dolgozott csak azon, hogy apja hangja tökéletes legyen. Majd mielőtt az ajándékát átadta az anyjának, elindította a telefonja kameráját és megörökítette a reakcióját. Trish Willett képtelen volt megbirkózni az érzelmeivel. "A videón nem látszik, de utána valószínűleg volt egy 10 perces ölelés. Azt hiszem, legalább öt percig nem mozdultunk, és mindketten csak sírtunk" - emlékezett a erác a különös pillanatról.

@phillipwillett My dad passed away from pancreatic cancer 1.5 years ago. So I decided to do something special for my mom this year for Christmas. It’s been so long since we’ve heard his voice…So I made her a video using an AI software to match his exact voice. The result was absolutely amazing. Here’s how it turned out…. #cancer #cancersucks #cancerfighter #pancreaticcancer #christmasgift #christmastiktok #pancreaticcancerwarrior #cancertok ♬ Lights Are On - Tom Rosenthal

Philip utólag úgy gondolja, már nem is olyan frucsa ez az egész. Így másokat is arra biztat, hogy használják a mesterséges intelligenciát egy jó ügy érdekében. "Ha jól csinálják, ha nagyon jól, filmszerűen csinálják, szerintem szó szerint a legjobb dolog, amit adhatsz valakinek, aki elvesztett valakit az életében" - tette hozzá.

Címlapfotó: TikTok/phillipwillett

24 óra