Csomagokat akart feladni Csaba a karácsonyi őrület közepén: a posta előtt tartóztatták le - Videó

A 48 éves férfi azt gondolta, a postán feladott csomagjai biztonságban célba érnek majd. Tévedett.

Gyanús küldeményekre lett figyelmes a Magyar Posta és jelezték is a rendőrségnek ezt. A férfi különböző fővárosi postákról rendszeresen adott fel vidéki címekre küldeményeket. A TWN.hu információi szerint a szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a csomagok néhány gramm új pszichoaktív anyagot vagy más, hasonló kábító hatású szert tartalmaztak. "A küldemények feladójához mindössze egy bankszámlaszám volt köthető, a BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya ez alapján kezdte meg a nyomozást. Megállapították, hogy a díler egy álnéven bérelt, V. kerületi lakást használ az illegális szerek tárolására, adagolására és csomagolására" - írja közleményében a rendőrség.

Aztán amikor már kellő bizonyíték volt a nyomozók birtokában, egy összehangolt akció keretein belül épp egy héttel ezelőtt egy XI. kerületi posta előtt fogták el B. Csabát, akinél 26 csomagot találtak. A tartalmukat információink szerint jelenleg még szakértők vizsgálják, "A férfihoz köthető három belvárosi lakást a rendőrök átkutatták, és további kábítószergyanús anyagokat, a porciózáshoz használt, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le" - folytatja a honlapján közzétett bejegyzését a rendőrség.

A 48 éves B. Csabát a BRFK kábítószer-ellenes nyomozói új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A sokszor álnéven szereplő vevők közül eddig nyolcat azonosítottak.

Címlapfotó: Youtube/PoliceHungary

24 óra