Rácsok mögé küldik a nyíregyi orvost és az asszisztensét - Ennyi pénzt szedtek a betegektől - Fotók

Csütörtökön robbant a bomba: a szabolcsi rendőrök egy főorvost és egy asszisztenst is tetten értek, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el. Ma az ügyészség adott ki közleményt.

"Egy kórházi főorvos és asszisztensének letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség, akik a megalapozott gyanú szerint pénzt fogadtak el a betegektől az egyébként ingyenes állami egészségügyi szolgáltatásért" - kezdi mai közleményét az ügyészség, hiszen szerintük fennáll a szökés veszélye, a tanúk befolyásolásának a lehetősége, sőt, a bűnismétlés veszélye is. Az ügyészség közleményéből az is kiderült, mióta és mennyi pénz fogadtak el bizonyíthatóan a gyanúsítottak.

"A több bizonyítékkal is alátámasztott megalapozott gyanú szerint a kórházi szakrendelésen főorvosként dolgozó nő és asszisztense 2023. szeptember 22. napjától legalább 18 esetben fogadtak el készpénzt a betegektől jogosulatlanul az ellátásukért. A betegek ingyenes állami egészségügyi ellátást vettek igénybe, amiért az orvosnak és asszisztensének pénz nem jár, ennek ellenére egyes betegek 5.000 forintól 60.000 forintig terjedő összegeket adtak át" - írja honlapján az ügyészség.

A rendelőben csaptak le rájuk, megjöttek a képek, sőt egy videó is!

FOTÓK: íme a tettenérés - Súlyos börtönévek lebegnek a fejük fölött
  • orvos asszisztens hálapénz rendőrség
  • orvos asszisztens hálapénz rendőrség
  • orvos asszisztens hálapénz rendőrség
  • orvos asszisztens hálapénz rendőrség

Címlapfotó: Police.hu

24 óra