Gyomorforgató, miért dobták ki a vak srácot az edzőteremből - Videó

Toby még tinédzserként vesztette el a látását, most már csak körülbelül négy százalék maradt belőle. 

"Gyakran nem igazán tudom, hova nézek, hacsak nem beszélgetek valakivel, akiről tudom, hogy beszélgetek, ezért próbálok az ő irányába nézni" - magyarázta a 21 éves férfi. És pontosan ez történt azon az ominózus napon is. "Odajött hozzám, és először nem tudtam, hogy hozzám beszél, mert nem csináltam semmi rosszat. Csak a dolgomat" - emlékezett, majd elmagyarázta a feldúlt nőnek, hogy ő vak. De meg sem hallotta, így azt követelte az edzőterem dolgozóitól, hogy dobják ki a srácot. 

@blindtobes This is an exact depiction of my uni experience #blind #disability #blindtok #visuallyimpaired #fyp #disabled #disabledtok #uni #university #chichester #universityofchichester ♬ original sound - Toby

"Valami olyasmit mondott, hogy: Miért bámulsz folyton engem? Hagyd abba! Ne légy hátborzongató. (...) Nálam volt a botom, az ölemben, de nem hitt nekem" - emlékezett vissza a focista. Mégis: sem a nőnek, sem a teremnek nem akarta nyomatékosan elmondani az álláspontját. Ehelyett elhagyta az edzőtermet és soha többé nem ment oda vissza.

"Nehéz volt, nagyon megingatta az önbizalmamat, és azt éreztette velem, hogy a vakság probléma, hogy problémákat okoz" - mondta egy podcastben.

Címlapfotó: Instagram/blindtobes

24 óra