16 év után: bocsánatot kért a rendőrség az eltűnt Maddie szüleitől

A portugál rendőrség 16 év után kért  bocsánatot az eltűnt Madeleine McCann szüleitől.

Az akkor hároméves Maddie 2007 májusában tűnt el nyomtalanul a portugál Algarve egyik üdülőkomplexumából. A kislányt azóta sem találták meg, az ügyet viszont felkapta a sajtó és a világ legismertebb eltűnt személye lett Maddie. Négy hónappal az eltűnés után viszont a rendőrök a lány szüleit, Kate és Gerry McCannt gyanősítottként hallgatták ki. Akkor azt feltételezték, hogy az eltűnését megrendezték, hogy eltusolják a halálát.

Fotó: Profimedia/RedDot

Csak egy évvel később, 2008-ban szüntették meg az eljárást a szülők ellen, de továbbra is a nyomozás középpontjában maradtak. Most váratlan hírt közölt a BBC Panorama: az év elején magas rangú tisztviselők utaztak Portugáliából Londonba, hogy bocsánatot kérjenek Maddie szüleitől azért, ahogyan annak idején bántak velük. A nyomozók állítólag elismerték, hogy nem vették elég komolyan a kislány eltűnését.

Az ügyben tavaly történt egyébként a nagy áttörés: a rendőrök a námet kollégáik támogatásával a 46 éves Christian Brücknert hivatalosan is meggyanúsították Maddie eltűnésének ügyében. Az ügyészség szerint megölte a lányt. A férfi azonban tagad. Brückner jelenleg hétéves büntetését tölti kábítószer-kereskedelemért és egy 72 éves nő 2005-ös megerőszakolásáért. Utóbbi épp azon a környéken történt, ahol Maddie eltűnt. Akkoriban a férfi azon a környéken élt.

Fotó: Profimedia/RedDot

A McCann család egyelőre nem kommentálta a rendőrség bocsánatkérését.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra