Hajléktalan lett az egykori sportcsillag: 6 milliárdot keresett a pályán - Fotók

West egykori csapattársa, a philadelphiai Saint Joseph's University főiskolai kosárlabdacsapatában játszó Jameer Nelson megrázó dolgokat mesélt az egykori sztárról.

"Sírva fakadok tőle. Annyi ember van, aki szereti őt, aki segíteni akar neki, de neki saját magának kellene akarni segíteni magán" - mondta a The Athletic című lapnak. Egy korábbi pletyka szerint a játékosnak viszonya volt a karrierje során Lebron James édesanyjával, ezért kellett viszonylag korán befejeznie a pályafutását. Ráadásul 2008-ban bipoláris zavart diagnosztizáltak nála. Gyakran összeveszett az edzőivel, a csapattársaival, és a szurkolókkal is. A karrierje lejtmenetbe került.

Fotó: Profimedia/RedDot

Míg Lebron James Miamiba került, West szép lassan kikerült minden csapatából. Utolsó NBA-meccsét 2012-ben játszotta, majd három évig kisebbbajnokságokban szerepelt Amerikában és Kínában. 2015-ben egy lábsérülés miatt ért véget a karrierje. Aztán jöttek a drogok és az ital, majd az utcára is került.

Fotó. Profimedia/RedDot

2020-ban az utcán talált rá a Dallas Mavericks tulajdonosa, és egy terápiára vitte egykori játékosát. Sikerrel jártak, a volt kosaras munkát vállalt, majd az anyjával is kibékült. De ez sem tartott sokáig. Tavaly azonban letartóztatték bűncselekmények miatt és időközben szklerozis multiplexet is diagnosztizáltak nála. Azóta egy nő látta őt az utcán, egy bolt előtt táncolt, amit videóra is vett:
 

Azóta a barátai is keresték, de hiába.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra