Mi mindenre jó a kerékpáros csomagtartó?

A kerékpározásnak számos előnye van, például az is, hogy szállítóeszközként használhatjuk. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire vagyunk hatékonyak, amikor valamit cipelni kell. (X)

Ma már a táskáknak számos típusa létezik ám ezek nem minden esetben válnak a hasznunkra. A legkézenfekvőbb megoldás a csomagtartó, amire rákerülhet a táska és a szállítandó áru is. Szóval, lássuk, mi a helyzet csomagtartó fronton! Tarts velünk te is!

A legismertebb csomagtartókról röviden

A csomagtartó több helyre is kerülhet: az első villára, a hátsó vázháromszögre és a nyeregcsőre is. Amennyiben a váz, villa rendelkezik felfogató szemekkel, akkor az első két opció is szóba jöhet, ha nem, akkor marad a harmadik. A Bikepro.hu kerékpár webshop csomagtartói között biztosan akad majd nekünk való termék.

Míg régen az acél, addig ma már inkább az alumínium változatok az elterjedtek. Ez az anyag stabilabb és könnyebb is. A hátsó kerék fölé szerelhető darab stabil és terhelhető. Az alumínium csomagtartó négy ponton rögzül a vázhoz, s a rögzítés közvetlenül és adapterrel is történhet.

A nyeregcsőre felhelyezhető darab is praktikus. Bizonyos termékeket egyenesen a támvillára rögzíthetünk. A bilincses felszerelés sem ritka, ám ez a módszer már jelentős mértékben csökkenti a terhelhetőséget és a stabilitást. Ilyen esetben a keréktengely lesz a rögzítési pont.

A csomagtartó és a csomag kapcsolata

A csomagtartókkal kapcsolatban úgy tartják, hogy míg az egyik kifejezetten a túrázás alatt lehet a segítségünkre, addig a másik inkább a mindennapi használat során jöhet jól. Maga a kerékpár típus, valamint a csomag is befolyásolja azt, hogy melyik kialakítás felel meg az elvárásainknak.

A kompatibilitás sem utolsó, bár a legtöbb produktum valamennyi váztípusra feltehető. Megeshet azonban, hogy a tárcsafékes bicajokhoz külön csomagtartót kell beszereznünk. Habár egyre inkább terjednek az univerzális csomagtartók, ettől függetlenül kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nehezen találunk ilyen kiegészítőt.

Milyen kiegészítők léteznek?

Ha a csomagtartó már a helyén van, akkor ne feledkezzünk meg azokról a kiegészítőkről sem, amelyek még jobban megkönnyítik a dolgunkat. A csomagot gyakran le is kell szorítani. Erre a célra tökéletes a gumipók vagy az elasztikus háló is.

A leszorítók sokféleképpen bevethetők. Amennyiben a gumipók túlságosan rugalmas, akkor a heveder is egy jó opció. Amennyiben rendszeresen ilyen feladatokkal nézünk szembe, érdemes egy erre tervezett rekeszt vagy kosarat beszerezni.

Most már szinte mindent tudunk a csomagtartók világáról, a kérdés csak az, hogy mit kezdünk ezen tudás birtokában. Válasszuk a bringánkhoz való darabot, és gondoljuk át alaposan, hogy melyiket használnánk szívesen! Így biztosan jó döntést hozunk majd.

24 óra