Milliomos lett a srác, aki diákmunkára ment a hatvani áruházba - De börtönt kérnek rá - Videó

Komoly menedzseri fizetést szedett össze pénztárosként egy fiú az egyik hatvani áruházban. A biztonsági kamerák azonban mindent rögzítettek.

Rohamléptekkel haladt a karrierlétrán egy fiatal férfi, már ami a keresetét illeti. Igaz, a vezetői és a bérszámfejtők sem tudtak arról, hogy mennyit visz haza havonta az ifjú munkatársuk - a rednőrség azonban kiderítette. Sőt, most az ügyészség vádat is emelt ellene. "A 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol április hónaptól kezdődően pénztárosi feladatot látott el" - kezdi közleményében az ügyészség. Majd azt is elárulták, milyen rafinált módon jutott pénzhez. "A vádlott módszere az volt, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékek ellenértékeként kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól" - írják a közleményükben.

A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5.673.000 forintot sikkasztott. A vádlott ruházatában a tettenéréskor 250.000 forintot találtak.

"A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja."

Ha a fiatal srác beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról, a vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és ezen túlmenően 150.000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyében. Ugyanakkor pártfogót kérnek mellé és köteleznék, hogy tárítse meg az okozott kárt.

Címlapfotó: Youtube/MagyarprszágÜgyészsége

24 óra