14 milliárdot nyert a lottón a nő: amit ezután tett, még a polgármesterét is meghatotta

Az alig háromezres faluban élő nő egyedül talált el minden számot, aztán olyan bejelentést tett, ami még a polgármesterét is meghatotta.

60 millió ausztrál dollárt, azaz 14 milliárd forintot nyert csütörtökön a Powerball nevű lottón a Daylesford nevű kis faluból származó nő. Majd az újdonsült multimilliomos olyan bejelentést tett, amely nem csak a települése lakóit, az egész világot meghatotta. Ő ugyanis közölte a "The Lott" lottótársasággal, hogy a pénz jelentős részét egy gyermekekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteknek szeretné felajánlani.

A győztes híréről a Twitteren tette közzé bejegyzést:

 

A News Wire NCA híre szerint Brian Hood, a térség vezetője nem igazán találta a szavakat: "Nagyon dicséretes és nagyon örömteli ezt hallani". Majd azt is hozzátette: ez egy nagyon jó irány, a pénz nagyon jó helyre kerül majd. A neve elhallgatását kérő nyertes azt is elmondta, mit gondol a mesés nyereményéről. 

"Egy kicsit sokkos állapotban vagyok jelenleg. Te jó ég! Nem tudom elhinni, hogy ez történik" - mondta a nő, akinek a férje is annyira izgatott volt, hogy rátette a telefont is a lottótársaságra. Majd megismételte a megható döntését is a társaságnak: "Ez a díj sok embernek fog segíteni. Ez a fő célom".

Címlapfotó: 123rf.com/illusztráció

24 óra