A természetes hőszigetelések örömteli megoldásai

Miért lehet és valójában ajánlott is elkötelezni magunkat a természetes hőszigetelések alkalmazása mellett? Melyek azok a fizikai paraméterek, előnyös tulajdonságok és hasznossági faktorok, amelyek miatt megérheti egy ilyen beruházás? (X)

Csak remélni tudjuk, hogy ezekhez hasonló kérdések egyre többekben merülnek fel a közeljövőben. Nekik szeretnénk egy kicsit megkönnyíteni a döntéshozatalt úgy, hogy a cikkben összefoglaljuk a leginkább lényeges tudnivalókat.

Mit is értünk egész pontosan a természetes hőszigetelések alatt? 

Pontosan azt, amire a megnevezés is utal. A modern szigetelések olyan megoldásairól van szó, amelyek nem szintetikus anyagok felhasználásával készülnek. Hanem természetes összetevőkből, amiknek több előnye is van.

Többek között a Naturica Group farost hőszigetelő anyagok kategóriáján belüli termékek is környezetbarát kivitelt jelentenek. Vagyis azzal, hogy felkerülnek az épületre, az ökológiai lábnyomunkat nem növeljük.

Ez még nem minden, elvégre az innovatív technológiával készülő természetes hőszigetelések egyszerre gyakorolnak jótékony hatást az emberi közérzetre, valamint a környezet és a bolygó védelmével kapcsolatos törekvésekre.

Mennyire hatékonyak valójában a természetes hőszigetelések?

Beszédes adat a hatékonyság fokát tekintve a hagyományos értelemben vett megoldásokhoz képest alacsonyabb hővezetési tényező. Ennek az értéke 0,036 [W/(m*K)], ami a gyakorlatban magasabb hőszigetelési hatékonysággal ér fel.

Lényeges fizikai paraméter még a relatíve nagy sűrűség, valamint a kimagasló hőtároló kapacitás. Ezek együttes eredményeként a természetes kivitelek nemcsak télen, hanem a nyári hőség elleni védelemben is elképesztően hasznosak.

Sőt, még a formájuk is kedvez a praktikus felhasználásnak. Merthogy a segítségükkel lényegesen karcsúbb fal- és tetőszerkezeteket lehet létrehozni egyrészt az újonnan készülő épületeknél, másrészt felújításnál is többet lehet kihozni a lehetőségekből.

Még néhány előnyös tulajdonság, amelyek miatt megéri a hasznosításban gondolkodni

Kulcsfontosságú paraméter az úgynevezett nyílt diffúziójú jelleg, amely természetes páraszabályozó tulajdonsággal egészül ki. Ezek közös eredménye, hogy az alkalmazáson keresztül rendkívül egészséges lakóklímát lehet létrehozni.

Amihez nagymértékben hozzájárul az is, hogy ezek a kivitelek mentesek mindenféle egészségkárosító mesterséges kemikáliáktól. Ennek köszönhetően azoknak sem okoznak panaszokat, akik bármiféle kellemetlen allergiában szenvednek.

Úgyhogy összességében bőven van ok a bizakodásra, hogyha valaki egy-egy újonnan felhúzni kívánt ingatlan, vagy akár felújítás keretei között gondolkodik ilyesfajta környezetbarát és előremutató megoldásokban. Sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

 

24 óra