Otthon is lehet szépen manikűr-pedikűrözni: elő a kombinált ollókkal!

Egy jó manikűr és pedikűr aranyat ér, mivel nem csupán esztétikai, hanem higiéniai szempontból is fontos, hogy rendszeresen időt szakítsunk a körömápolásra. Éppen ezért, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközökkel dolgozunk. A leggyakoribb kérdés az szokott lenni, hogy milyen olló éri meg az árát. Honnan tudjuk, hogy minőségi termék? Milyen típusokat ajánlott tartani a kozmetikai szettjeinkben? A következő cikkből most minden kiderül. (x)

Miért fontos a rendszeres körömvágás?

Körmeink elsődleges feladata az ujjpercek mechanikus védelme, ugyanakkor elősegíti a tárgyak megragadását azáltal, hogy megtámasztja az ujjak végpercét. A megfelelő ápolás rendkívül fontos, mivel az elhanyagolt körmök komoly problémákat okozhatnak nekünk. A Kések Ollók Webáruház kombinált ollói ebben lehetnek a segítségünkre. Mielőtt azonban górcső alá vennénk az ollókat, érdemes a körömvágás jelentőségéről is néhány szót ejteni. 

A körömvágás a körömápolás egyik legfontosabb lépése. A nem megfelelő ápolás következményekkel járhat. A benőtt köröm a ritka vágás vagy a helytelenül kivágott sarkok eredménye lehet. Idővel nagyon fájdalmassá válik és már csak orvosi segítséggel oldható meg a helyzet. 

A köröm alatt ugyanakkor rengeteg kórokozó tanyázik, a vágással, a megfelelő tisztítással csökkenthetjük a gyulladás vagy más körömbetegségek kialakulását. Arról nem is beszélve, hogy az ápolt körmök a megjelenésünket is kiegészítik. 

Milyen a jó körömvágó olló?

Sokféle körömvágó olló akad a modern kínálatban, ám azt le kell szögeznünk, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, melyiket választja. Abban viszont segíthetünk, hogy felismerd a minőségi termékeket. 

pedikűr manikűr olló otthoni használatra

A jó körömvágó olló pengéje minden esetben rozsdamentes acélból készült, vagyis korrózióálló, tartós, masszív és éveken át használható. Ezenkívül a kialakítása is megfelelő: kényelmesen fogható, csúszásmentes a felülete és biztonságos a használata. A legtöbb ilyen produktum professzionális és otthoni környezetben egyaránt megállja a helyét. 

Mire való a kombinált olló?

A kombinált olló, ahogy azt a neve is sugallja, többféle körömápolási feladat elvégzését teszi lehetővé. Gyakorlatilag a köröm és a bőr egyes részeinek vágásához lett kifejlesztve. Egy erős ollóról beszélünk, amely rövid, élezett pengével van ellátva. Ennek köszönhetően könnyen használható a körmök, lábkörmök formázására is. Az eszköz továbbá bőrollóként is funkcionál. 

Az NN-Knives márka kínálatában számos minőségi terméket találunk, amelyek valamennyi elvárásnak megfelelnek. Beszerezhetünk hajlított és egyenes pengével rendelkező darabokat is. 

A körömápolás során tehát fontos, hogy minőségi ollót, reszelőt vagy egyéb kozmetikai eszközt használjunk, mivel így biztonságosan és precízen dolgozhatunk. 

24 óra