Megrázó képek: halálra fogyta magát a népszerű vegán influenszer - Fotók

Már vizet sem akart inni - mondta Vera Samsonova, az elhunyt blogger édesanyja az orosz médiának.

Azt mondja: újra és újra könyörgött lányának, hogy tegye változatosabbá az étrendjét. Zhanna azonban nem hallgatott rá. Úgy gondolta, hogy a radikális étrendje miatt "fiatalabbnak és egészségesebbnek" tűnik. "Nagyon szomorú vagyok, amikor a legtöbb kortársamat látom" - mesélte a nő egy korábbi Insta-videójában, majd határozottan tette hozzá: "Az egészségtelen ételek miatt sokkal idősebbnek néznek ki, mint amilyenek valójában" - volt meggyőződve.

Zhana 2021-ben elkapta a koronavírust, így visszarepült Oroszországba, ahol az elmondása szerint tíz nap alatt "meggyógyította" magát szárazböjttel. Azaz sem ételt, sem italt nem vett magához. "Úgy érzem magam, mint Jézus, akit nem ismertek el a tudása miatt, és azért feszítették keresztre, mert tudást és világosságot hozott az embereknek" - mondta egy ásik videójában.

A tragikus halálát megelőző hónapokban a 39 éves orosznő láthatóan egyáltalán nem volt már jól. "Ijesztő volt ránézni" - nyilatkozta egy barátja róla. "A kezei olyanok voltak, mint a tizenkét éves húgomé, olyan vékonyak" - tette hozzá, és kiderült, hiába könyörögtek neki többen is, hogy menjen kórházba. Zhanna D'Art július 21-én halt meg egy malajziai kórházban, a jelek szerint kolerához hasonló fertőzésben. Édesanyja azonban úgy véli, hogy lánya halálát a legyengülés okozta.

Címlapfotó: Instagram/rawveganfoodchef

24 óra