Nyomon a németek? Ebben a víztározóban keresik Maddie McCann holttestét - Fotók

Váratlan hír érkezett a 16 éve eltűnt kislány ügyében - látszólag a hatóságok nem adják fel, meg szeretnék oldani a világ egyik legismertebb eltűnési ügyét.

Közel tíz év után először keresik aktívan Portugáliában a 2007-ben eltűnt kislány, Maddie McCann holttestét. A Bild.de híre szerint keddtől a portugáliai Algarve tartományban található Silves város közelében lévő víztározóban kezdődik majd egy kutatás. A hely 40 kiométerre fekszik Praia da Luztól,attól a helytől, ahol 16 évvel ezelőtt a családjával nyaraló Maddie McCann eltűnt. A lap híre szerint a környékbeli erdőket is átkutatják majd.

Az is kiderült: az új kutatást a német hatóságok kezdeményezték. A Bild.de hiába kereste a braunschweigi ügyészséget, ahol jelenleg is nyomozás folyik a büntetett előéletű Christian Brücknerrel szemben. Ami biztos: hétfőn már le is zárták a "Barragem do Arade" nevű víztározóhoz vezető utat és rendőrségi sátrakat állítottak fel. 

A tározót 2008-ban már egyszer átkutatták, akkor egy zsák is előkerült, benne csontokkal. Azokról azonban kiderült, hogy nem emberi eredetűek. Az egyelőre nem világos, hogy miért kell ismét ott kutatni. A Bild úgy tudja, a lány eltűnésével kapcsolatba hozott, és jelenleg Németországban más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő Brücknernek voltak barátai a környéken. 

Kezdetben várhatóan két napig búvárok is kotrógépek vizsgálják át a tó medrét. 2014 júniusa óta ez az első nagyobb keresési művelet, akkor a brit rendőrség arra kapott engedélyt a portugáloktól, hogy kereső kutyákkal vizsgálják át az üdülőhelyet, ahonnak a kislánynak nyoma veszett.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra