Viharos szél, jég, zivatarok: erre a 10 vármegyére érvényes a friss riasztás

Kettészakad az ország: az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) vasárnapi előrejelzése a fél országra jelez veszélyt. Zivatarok, heves széllökések, de akár jég is eshet.

Órákon át napsütéses, fátyolfelhős idő várható a TWN.hu információi szerint záporra, zivatarra főként a Duna mentén és a Dunától keletre lehet számítani. "Az északias szél sokfelé élénk, a Dunántúlon, északkeleten és zivatarok körül erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet" - írja az OMSZ.

Ugyanakkor 10 vármegyére riasztást is kiadtak:

Fotó: met.hu

A met.hu-n megjelent bejegyzés szerint a Dunától keletre lesznek kedvezőek a feltételek ahhoz, hogy az érkező hidegfront hatására zivatarok alakuljanak ki. "Ezen belül egy észak-déli tengelyű összeáramlási zóna mentén, Heves, Jászság, Nagykunság, Csongrád, Békés térségében valószínű nagyobb számban zivatar a délutáni, kora esti órákban. Az erősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), apró szemű (< 1 cm) jég, viharos (60-70 km/h) szél kísérhet. Késő estére stabilizálódik a légkör" - írja a met.hu. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra