Békésen sétált a 94 éves bácsi a körúton, amikor kiszúrta a férfi, nem sokkal később életveszélyes állapotba került miatta - Videó

Majd kiderül: a vádlott még ugyanazon a napon délután egy buszon utazó 86 éves nőt szemelt ki, akit egy I. kerületben lévő társasházig követett, majd belépett utána a ház udvarára.

"A nő először a postaládákhoz ment, a vádlott pedig a lift előtt megállt, majd úgy tett, mintha udvariasságból megvárná ott a sértettet. Amikor a nő belépett a liftbe, a férfi észrevétlenül belenyúlt a szatyrába, és onnan ellopta a sértett pénztárcáját a benne lévő 28.000 forint készpénzzel, majd elhagyta a helyszínt" - folytatja közleményét az ügyészség. Majd eg yvideót is mutatnak a harmadik esetről, ami alig egy nappal később történt. Akkor egy 94 éves bácsi volt az ádlozat, aki a témadás során életveszélyesen megsérült.

"A vádlott másnap, 2021. március 23-án délután a VIII. kerületben, egy bottal járó 94 éves férfira figyelt fel, aki éppen betért egy boltba. A vádlott az utcán megvárta a férfit, majd az üzletből kilépő sértettet hazáig követte" - kezdi beszámolóját a hatóság, majd a támadás drámai részleteit sem hallgatják el. "Amikor a sértett belépett a ház bejárati ajtaján, a vádlott hátulról rátámadt, és nagy erővel meglökte az idős férfit, aki ennek következtében a földre esett és a fejét a kövezetbe ütötte. Ezután a vádlott rátérdelt a földön fekvő a sértett mellkasára és átkutatta a ruházatát, amelynek során a zakója belső zsebében megtalálta a sértett 12.000 forint készpénzét, amit elvett, majd elmenekült a helyszínről" - olvasható a honlapjukon.

Hozzáteszik: a bántalmazás következtében a sértett bordatörést, valamint nyaki csigolyatörést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, 2 rendbeli idős személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntett kísérletével, lopás vétségével, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Címlapfotó: ugyeszseg.hu

ügyészség