Elment reggel a mosdóba a nő, ott azonban megváltozott az egész élete - Videó

"Egy olyan egyszerű feladatot sem voltam képes elvégezni, mint a mosdóba járás" - mesélte Elle élete legnehezebb időszakáról.

A diagnózis végül 2021 decemberében született meg: "Azt mondták, valószínűleg Fowlerem van". A "Fowler-Christmas Chapple-szindróma" a fiatal nőknél szokott előfordulni és a hólyagürítés zavara. Egy záróizom nem működik megfelelően. A betegség gyógyíthatatlan, így az érintettek általában az életük hátralévő részében csak katéter segítségével tudnak pisilni. "Megtörtem - az életem teljesen megváltozott" - mesélte a 30 éves nő a Mirrornak. "Meséltek a kezelési lehetőségekről, amelyek minimálisak voltak - kipróbáltuk a gyógyszeres kezelést, de egyszerűen nem hozott változást."

Januárban a lány aztán egy operáción esett át, a szervezetébe ültettek egy készüléket, ami olyan, mint egy "peacemaker a hólyagnak". Bár meg nem gyógyult, az életminősége jelentősen javult. "Könnyebbé tette az életemet. Két év pokol után ez minden, amit kérhettem" - magyarázta. A szonda beépítésének köszönhetően most már képes egyedül is elvégezni a dolgát, és ritkábban kell katétert használnia. "Még mindig nehéz, de sokkal jobb, mint korábban" - így Elle.

Címlapfotó: Instagram/ellenextdoor

24 óra