Hihetetlen összeget küldött karácsonyra 10 munkavállalójának Gina, a milliárdos üzletasszony

Néhány nappal az ünnepek előtt érezte úgy, a vállalatánál is illene ajándékozni egy picit: a 68 ével multimilliárdos nőnek nem mindennapi ötlete támadt.

Gina Rinehartot Ausztrália egyik leggazdagabb emberének tartják, hatalmas, több mint 30 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, alig tíz éve pedig még az egész bolygó leggazdagabb nője volt. Jelenleg "csak" hetedik ezen a listán. "Ha irigykedsz azokra, akiknek több pénzük van, ne csak ülj ott és panaszkodj. Tegyen valamit azért, hogy maga is több pénzt keressen - töltsön kevesebb időt ivással, dohányzással és társasági életben, és több időt munkával" - mondta néhány évvel ezelőtt a Los Angeles Times szerint.

Fotó: 123rf.com

Nos, a kijelentése a hírnevének nem tett túl jót, sokan így most azt gondolják, a friss hír vele kapcsolatosan nem több, mint egy PR-kampány. A lényeg, Gina egymillió dollárt osztott igazságosan szét 10 munkavállalója között. Azaz fejenként 100-100 ezer ausztrál dollárt, azaz több mint 25 millió forintot kapott. A hír először csak pletykaként jelent meg a közbeszédben, végül a "Roy Hill" nevű vállalat egyik alkalmazottja megerősítette egy rádióállomásnak. Azt is elárulta, az egyik szerencsés nyertes alig 3 hónapja dolgozik a cégnél.

Gine Rinehart évtizedek óta az ausztrál bányaipar egyik legnagyobb szereplője. Apja cégét, a "Hancock Prospecting"-et milliárdos vállalkozássá tette. A Guardian beszámolója Ausztrália földterületének 1,2 százaléka az övé, 9,2 millió hektár földje van.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra