Kettészakad az ország: 10 megyére adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a reggeli, kora délelőtti órákban még tovább terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet.

A TWN.hu információi szerint kedden az ország keleti, északkeleti felén maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, ott inkább csak helyenként lehet vékonyodás a felhőtakaróban. "Nyugatabbra azonban nagyobb az esély a köd, illetve felhőzet szakadozására, a Dunántúl nagyobb részén több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható" - írja a met.hu. Főleg északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű, a naposabb részeken lesz enyhébb az idő. Késő este 5, 11 fokot mérhetünk. 

Fotó: met.hu

"Sűrű köd több helyen is előfordulhat a reggeli órákban, leginkább a Duna térségében és attól keletre. Napközben a köd egyre nagyobb része megemelkedik, ritkul, majd estétől ismét a látási viszonyok gyors romlására van kilátás" - írja a veszélyjelzésében az OMSZ. 10 megyére adtak ki riasztást a köd miatt.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra