Komédia, hogy élte túl a kivégzését a gyilkos - Most perli az államot

1999-ben három embert lőtt le a munkahelyén, gyilkosságért ítélték el. Halálbüntetést kapott, de az injekcióval történő kivégzése során rosszul sültek el a dolgok.

Megdöbbentő hír érkezett: túlélte a saját kivégzését egy gyilkosságért elítét rab. Alan Eugene Miller-nek szeptember 22-én késő este lefújták a kivégzését, mivel a hatóságok nem találtak vénát a férfin. A Mirror beszámolója szerint 18 kísérletet tettek arra, hogy megfelelő helyet találjanak a halálos injekciónak, de hiába. pedig még a jobb lábán is megpróbálták beadni neki. A férfi most pert indított Alabama állam ellen.

A férfi ügyvédei ugyanis azt állítják, hogy "az egész teste úgy remegett a bilincsben", mintha áramütés érte volna. Sőt, szerintük "lelki és fizikai gyötrelmeket" élt át az eljárás során. "Hányinger, tájékozódási zavar, zavarodottság és félelem, hogy vajon meg fogják-e ölni... Néhány sebéből vér szivárgott" - olvasható a férfi állapotával kapcsolatban az ügyvédi jelentésben.

A férfi ügye már a kivégzés előtt is nagyvihart kavart, ő ugyanis azt szerette volna, ha úgynevezett "nitrogén-hipoxiával" vetnek véget az életének. Az eljárás során a magas nitrogénellátás megfosztja az agyat az oxigéntől, ezért az ember gyorsan eszméletét veszti, és rövid időn belül meghal. Egy bíró azonban az injekció mellett döntött. 

Az egyelőre nem tisztázódott, hogy meddig maradhat így életben a férfi, Alabama állam ugyanis máris új időpontot keres a kivégzésére.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra