Drámai fordulat az "év igazoltatási botrányában" - közleményt adott ki az ügyészség

Szürreális videó robbantotta fel a netet alig egy hete: a rendőri igazoltatást rögzítette egy autós, „Nem vagyok személy. Nem tudtok személyként igazolni, mert nem vagyok személy. Ember vagyok.” Most váratlan fordulatról érkezett hír.

"Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen" - közölte a rendőrség szeptember 28-án és azt is megemlítették, a férfi a videómegosztóra is feltöltötte a felvételt. Tény: a videó önmagától is életre kelt és jelenleg több mint 660 ezer megtekintésnél jár. A férfi nem hajlandó engedelmeskedni a rendőröknek,, „Önök cégként működnek és nem látnak el közfeladatot" - mondja többek közt. Majd az újab feszólításra megjegyzi: „Nem vagyok személy. Nem tudtok személyként igazolni, mert nem vagyok személy. Ember vagyok.”

A különös ügy most hatalmas fordulatot vett: az ügyészség friss közleményéből kiderült, hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt nyomoznak. Sőt, a férfi és a nő letartóztatását indítványozzák!

A friss közlemény szerint a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek. "A férfi a mellkasához szorította a kezeit, azt nem engedte a bilincseléshez hátra helyzetbe húzni, folyamatosan rángatta a karjait megragadó rendőröket, erőszakkal megpróbálta magát kiszabadítani a fogásukból, majd könyökével a rendőr feje irányába ütött, továbbá megpróbálta őt lefejelni, miközben trágár szavakkal szidalmazta a rendőröket" - írják. 

"A férfi 2022. szeptember 26-án, este, egy internetes oldalra feltöltötte a rendőri intézkedésről a testkamerájával rögzített videofelvételt, amelyhez olyan bejegyzést tett közzé, amelyben a rendőröket név szerint megnevezve becsmérelte" - folytatja az ügyészség, majd a társa magatartására is kitérnek: a gépjármű női utasa a kényszerintézkedés végrehajtását erőszakkal akadályozta, lökdöste és többször megrángatta a rendőrnő karját és a haját is megtépte, miközben trágárkodva szidta a hivatalos személyeket.

A férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, sőt, a nyomozó ügyészség indítványozta a letartóztatásukat, amiről ma dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra