Viharos szél, zivatarok, apró jég, köd - riasztást adtak ki ezekre a megyékre

Már köd miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: kedden zivatarokra is számítani lehet. Megjötek a térképek.

A TWN.hu információi szerint a hajnalban képződött köd fokozatosan feloszlik, javulnak a látási viszonyok, eközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet. "A délelőtti óráktól nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely kelet felé helyeződik át. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar nap folyamán. A nyugatias szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak" - írja a met.hu.

Köd miatt ezekre a megyékre adtak ki figylemeztetést:


Fotó: met.hu 

A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet. Késő este 8 és 14 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Az is kiderült, az egész országra riasztást adtak ki zivatarok miatt. "Délelőtt az északnyugati megyékben, később a fokozatosan kelet felé haladó front mentén fordulhatnak elő zivatarok" - írja a met.hu, hozzáteszik: a konvektív csapadékrendszer késő délután a középső országrészben és délnyugaton, majd este, késő este keleten okozhat zivatarokat.

A cellákat viharos kifutószél (60-80 km/h), intenzív csapadék (lokálisan >20 mm), esetleg apró szemű jég kísérheti.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra