"Jó nagy hülyeséget csináltam, de kellett a pénz" - mondta a rendőröknek Attila

Egy ház tulajdonosának adta ki magát, így adta ki egy párnak. Pár nap múlva aztán összeomlott a terv.

A csepeli rendőrök befejezték a nyomozást abbana. különleges ügyben, amelynek egy albérletre vágyó pár épp úgy a károsultja, mint az albérletként kiadott ház valódi tulajdonosa. Mert hogy nem Attila volt az. "Kisebb kárt okozó csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást" a rendőrség. "Az elkövető egy csepeli ház előtt elegyedett szóba egy párral, akik éppen albérletet kerestek. A férfi a ház tulajdonosaként mutatkozott be, és felajánlotta, hogy az ingatlant kiadja nekik. A párnak megtetszett az ajánlat, és még aznap bérleti szerződést kötöttek a férfival" - kezdi közleményében a rendőrség.

A vélt "főbérlőnek", Attilának kétszázezer forintot adtak át, megkapták a kulcsokat, és be is költöztek.

"Csak pár nappal később derült fény a csalásra, amikor a valódi tulajdonos kérdőre vonta őket. Kiderült, hogy becsapták őket: a bérbeadónak semmi köze nem volt a házhoz, csak azért volt kulcsa, mert a zárat korábban lecserélte" - írja a police.hu, majd hozzáteszik: a csepeli rendőrök azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt.

A férfit kisebb kárt okozó csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 éves B. Attila beismerő vallomásában azt mondta, hogy jó nagy hülyeséget csinált, de kellett a pénz.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra