IDEA és Ványa bácsi néven nyithatnak az Oroszországban bezárt IKEA-k és McDonalds-ok - Fotók

Leleményes ember az orosz. Egy most kiszivárgó hír szerint új néven nyithatnak újra az országból kivonult népszerű nyugati üzletek. Már logójuk is van.

Négy hete tart az orosz-ukrán háború, azóta már számos nyugati államok és vállalat hagyta hátra az orosz piacot. Kiürültek a nyugati boltok polcai, még a luxuscikkeké is, és már online sem lehet rendelni. Nincs már McDonalds, Starbucks, és IKEA sem a szakértől pedig azt mondják, a Nyugat szankciói működnek. Vlagyimir Putyin háborút folytat Ukrajnában, és ennek következményeként a saját népe is szenved.

De a jelek szerint már nem sokáig...

A közösségi oldalakon szárnyra kelt hírek szerint ugyanis az orosz szabadalmi hivatalhoz máris érkeztek kérelmek. Többek között az IDEA nevű bútorforgalmazó cégé, aki üzleteket nyitna Oroszországban. Már logója is van a bejegyzések szerint:

De azoknak sem kell aggódniuk, akik a kimerítő lakberendezés után megéheznek, ugyanis Uncle Vanya, azaz Ványa bácsi néven gyorsétterem-lánc is nyílhat.

Hogy igazak-e ezek a hírek? Nos, könnyen el tudjuk képzelni. Mint ahogyan az ellenkezőjét is. Az interneten ugyanis bárki bármit állíthat.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra