Hajléktalanként halt meg a nő, de kiderült, negyed milliárdja ragadt a bankban

Egy hajléktalanszállón hunyt el, úgy, hogy semmit nem tudodd a mesés vagyonáról.

Nem mindennapi történet járja körbe a világot: tavaly januárban meghalt egy hajléktalan oregoni nő, miközben a számláján 884 ezer dollárnyi, azaz több mint 250 millió forintnyi pénz lapult. Behajtatlanul. "Cathy Boone tavaly januárban hunyt el egy hajléktalanszállón, nem tudva az örökölt vagyonról. A 49 éves nő az utcán élt Astoriában, és feltételezhetően drog- és mentális problémái voltak" - írja a Noizz.hu a KGW News híre alapján. A nő Portland környékénnőtt fel, a szülei korán elváltak, Boone felnőttként drog- és mentális problémákkal küzdött. Apja szerint elveszett lélek volt.

Anyja 5 éve hunyt el, a lány újra a drog rabja letta hagyatékának képviselői azonban hiába próbálták meg felkutatni, nem jártak sikerrel. Keresték a lányt a közösségi oldalakon, rokonokon keresztül, még újsághirdetést is adtak fel. Sőt, egy magánnyomozót is megbíztak - hiába. "Ennek eredményeképpen a be nem követelt pénzt - összesen 884 407 dollárt - átutalták az állami földek minisztériumának. Nem tudni, hogy Boone tisztában volt-e azzal, hogy a pénz az övé, vagy tudta-e, hogy milyen csatornákon kell végigmennie ahhoz, hogy megkapja" - mondta az apja a lap beszámolója szerint.

A minisztérium képviselője szerint az állam se tehetett többet. Viszont a nő két biológiai gyermeke és más családtagok is igényt tarthatnak a pénzre.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra