És akkor a világ 2. leggazdagabb embere, Bill Gates megvette ezt a 14 milliárdos házat - Fotók

45 éve egy garázsban alapították a Microsoft-ot, a világ egyik leggazdagabb embere ma már. Bill Gates rekordüzletet kötött egy házra - képek is vannak.

Szülei neves és sikeres bankárok, 1955-ben született, két lánytetsvére van. Gyerekként kórusban énekelt, cserkész is volt, de egyik sem kötötte le igazán. Szülei sikerei azonban hatással voltak az életére. A kis Bill Gates-t ugyanis magániskolába íratták, a Lakeside-ba, ahol az elsők között vezették be a számítástechnikai képzést. Nyolcadikos volt, amikor már programozni tanult, első játéka egy amőbajáték volt a Wiki szerint.

via GIPHY

Akkoriban ismerkedett meg Paul Allennel, a Microsoft későbbi társalapítójával és nagyon jó barátok lettek. Majd sorra vállalták a megbízásokat és programokat írtak, majd cégeket alapítottak. Elkezdte a Harvard Egyetemet is, de már be sem fejezte. A BASIC nevű programra írt szoftverük akkora siker lett, hogy az Apple első gépei is azt használták. Majd jött a Word, az Excell,... Bill Gates vagyonát pedig mára 90 milliárd dollárra becsülik. 

Ehhez képest aprópénz az a 43 millió dollár, amennyiért most megvette ezt a házat!

Íme Bill Gates 14 milliárdos otthona! Kapaszkodj!

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra