Örökre megváltozik a Facebook Messenger, rá sem fogsz ismerni majd

A Facebook szakemberei külön almenüt szenteltek a sztoriknak: az Emberek opciót választva az ismerősök által megosztott különböző történeteket hívhatjuk elő, az éppen elérhető csevegőpartnereket pedig a szomszédos lapfül alá rendezve tekinthetjük meg - írja a Femcafe.hu. A Facebook célja kettős: egyrészt a változtatással egyre inkább az emberi kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt, másfelől a Történetek funkcióban felvillanó reklámok is nagyobb figyelmet kapnak, jelentőségük nőttön-nő, és persze ezáltal több bevételt generálnak, mint eddig.

via GIPHY

A Facebook szóvivője kifejtette, a chatbotok elérését célzó opció eltüntetéséről már tavaly augusztusban döntöttek, ahogy arról is, hogy hangsúlyosabbá teszi a Történetek funkciót. A chatbotok és a játékok ennek ellenére sem szívódnak fel nyomtalanul a Messengerből, hiszen Facebook-oldalakon, hirdetéseken keresztül is elérhetjük őket, akárcsak oly módon, hogy rákeresünk egy konkrét programra az applikációban.

A változtatásokat tartalmazó frissítés egyébként máris elérhető, szóval ha kíváncsiak vagyunk, milyen is lesz az új Messenger, akár rögtön tesztelhetjük is!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra