Legrosszabb rémálmod! Durva videó készült a szigeten, ahová tilos embernek lépni!

Van egy apró sziget Brazília partjaitól alig negyven kilométerre, ahol ma már benszülöttek sem élnek. Az utolsó halász, aki partra akart ott szállni, holtan, vérbe fagyva találták meg.

A rejtélyes sziget "Ilha da Queimada Grande" néven ismert, és annyira veszélyes, hogy a brazil kormány is megtiltotta, hogy bárki oda menjen. A világ leghalálosabb mérgű kígyója lakja. Ráadásul nem is kis számban. A környékbeliek elmondása szerint minden négyzetméterre 4-5 kígyó jut a szigeten. Marcelo Duarte, biológus szerint ez azonban erős túlzás. Húsz alkalommal látogatott már el oda, és határozotan állítja, négyzetméterenként csak egy kígyó él ott. Azaz minden lépésre jut egy. 

A "kígyó sziget" ma lakatlan. Az 1920-as évekig emberek lakták, utoljára a világító-torony őr és családja élt ott, a legenda szerint velük is a kígyók végeztek. 

via GIPHY

A földdarab egykor a kontinens része volt. Miután leszakadt, a rajta maradt kígyók másképp fejlődtek, mint társaik. Mivel jószerivel ma már csak madarakkal tudnak táplálkozni, rendkívül erős mérget állítanak elő, amivel szinte azonnal megölhetik őket.

Ez a látvány fogadna a szigeten, ha oda mehetnél!

A területet a haditengerészet ellenőrzi. Az ott készült képek és videó alapján azonban eszünk ágában nem lenne oda látogatni.

Címlapkép: Facebook

 

24 óra