Mi alapján válasszunk cross motort a gyereknek?

Aki cross motorozott már valaha, alighanem örökre szerelembe esett. Aki pedig még nem próbálta, itt az idő. A gyerek viszont ne vesztegesse az idejét! Bármilyen drasztikusan is hangzik, cross motorozni remek dolog gyerekeknek is, hiszen számos előnnyel jár, és végtelenül szórakoztató tevékenység. Persze a biztonság elsődleges szempont, a piacon pedig többféle járgány is fellelhető – érdemes ezért mélyebben belemerülni a témába.

A Szigetmotornál széles a gyerek motor választék. A szakértői csapat jóvoltából hazánkban is beszerezhetjük a legjobb nemzetközi járgányokat, legyen szó olasz, német vagy japán gyártmányokról. Mondani sem kell, hogy ezek az országok miről híresek: szenvedély, precizitás – csak hogy néhányat említsünk.

Cross motor a gyereknek? Nem is olyan őrült ötlet!

Az első gondolatok egyik lehet, hogy a cross motorozás nem gyerekeknek való terület. Ez nem igaz. Ma ugyanis már megfelelő felszerelések birtokában és körülmények között biztonságosan lehet űzni ezt a hobbit. Sőt, talán kevésbé kockázatos, mint a fára mászás, vagy amikor még szem előtt sincs a gyerek. Annál pedig izgalmasabb, mint egész nap a számítógép mögött ülni, vagy épp az okostelefont nyomkodni.

A cross motorozás sok mindenre megtanít már gyerekkorban is. Az alapvető közlekedési szabályokra, a másokra való odafigyelésre, fejlődnek a motoros képességek, reflexek. De fontos, hogy mindig a megfelelő védőfelszerelést viselje a gyerek, és az arra kijelölt terepen történjen a motorozás.

Milyen járgányok közül választhatunk?

Jó hír, hogy gyerekek számára is számos méretben és teljesítményben lehet cross motort találni, korosztály és tapasztalati szint szerint is. Ideálisak például az 50 köbcentiméteres motorok kisebbek számára, mivel ezek könnyen kezelhetőek, de nem is túl erősek, nagyok. 

Nagyobb gyerekeknek már akár egy 125 köbcentiméteres járgány is jó lehet, nagyobb sebességgel és teljesítménnyel. Érdemes továbbá olyan motort választani, aminek állítható ülése van, felfüggesztéssel rendelkezik, így miközben nő a gyerek, tud alkalmazkodni hozzá a motor is.

Gyerek cross motor vásárlása

A Szigetmotor széles kínálatában tehát többféle cross motor is fellelhető jó ár-érték arányban. Ilyen a KXD DB 607, a 609 Pro E-start, a sima Pro, vagy épp a Pro Aut verzió is. Ezeknél a járgányoknál a motor, a teljesítmény, a hajtás, a váltó, az indító, az üzemanyag, a tank mérete, az akkumulátor, a sebesség, a terhelhetőség és egyéb szempontok alapján lehet kiválasztani az ideális típust.

Amennyiben valaki a tökéletes cross motort keresi, érdemes olyan webáruházat, boltot és szakértői csapatot keresnie, akik pontosan értik és tudják, mi fán terem egy ilyen járgány. A Szigetmotor szakértőit nehéz összezavarni, ha cross motorról, quadról vagy azok kiegészítőről van szó.

24 óra