Hogyan válasszunk bőrkanapét?

A bőr ülőgarnitúra a kézzel fogható luxus, az az exkluzivitás szimbóluma, amit mindmáig csak nagyon kevesen engedhettek meg maguknak. Manapság már viszont már nem kell olyannyira mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy kiélvezhessük a nappaliban ennek az időtlen bútornak az előnyeit.

A különböző webáruházakban, köztük a Kanape.net bőrkanapéinak kínálatában, elérhető áron vásárolhatjuk meg a kedvenc modelljeinket. Persze ez a döntés nem olyasmi, amit el kellene sietni, hiszen hosszú távra tervezünk ezzel a bútordarabbal.

Fontos szempont az ülőgarnitúra tartóssága

Ha nem szeretnénk néhány év múlva csak azért lecserélni az újonnan vásárolt bőrkanapét, mert teljesen elhasználódott, akkor a tartósságnak kiemelt figyelmet kell szentelni a választás során. 

Amennyiben sikerült egy masszív vázzal és minőségi kárpittal készült ülőalkalmatosságot találni, az az átlagos használat és a körültekintő ápolás mellett akár évtizedeken át is állandó és megbecsült darabja lehet majd a nappalinak vagy a dolgozószobának.

A stílus sem egy elhanyagolható szempont

Az általunk kiszemelt bőr ülőgarnitúra karakterjegyei csak akkor fognak úgy kiteljesedni, ahogy a bútoralkotó mesterek megalkották, ha a megfelelő közegben kerül elhelyezésre. 

Ez alapvetően egy konzervatívabb, elegánsabb, minimalista helyiséget jelent, de ha egy merészebb, modernebb formájú darabról van szó, akkor az akár egy hasonló stílusú térben is megállja a helyét.

A kanapé nagyságára sem árt odafigyelni

Ahhoz, hogy megfelelő legyen a vizuális összhatás a helyiségben, a választott ülőgarnitúra nagyságának arányosnak kell lennie a szoba méretével. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire túlzsúfoltnak hat, ha egy kis helyiségbe próbálunk bezsúfolni egy nagy kanapét! De hasonlóan kényelmetlenül mutat egy kis ülőalkalmatosság is a nagy szobában.

Vegyük tehát a kezünkbe a mérőszalagot és mérjük le, mekkora hely áll a rendelkezésére! Közben azért ne felejtsük el figyelembe venni a problémamentes elérhetőséget, nem mellesleg pedig hagyjunk helyet a dohányzóasztalkának is!

Egy extra tipp: hogy könnyebben menjen a tervezés, érdemes egy négyzetrácsos papírt használni, amelyre rárajzolhatjuk a szoba alaprajzát és a benne elhelyezett bútorokat. Majd ezt követően az üres szobában fedőszalaggal vagy kartonpapírral kijelölhetjük a megálmodott kanapé és a bútorok helyét.

A bőrkanapéval együtt kell tudni élni

A bőrkanapé ugyan állandó ápolást és kíméletes bánásmódot igényel, de, ha mindezt megkapja, akkor cserébe olyan komfortélményt és látványt biztosít, amellyel egyetlen szövet társa sem tud versenyre kelni.

Reméljük, hogy a cikkünkben leírtak hasznosnak bizonyulnak majd minden olvasónk számára. Ha netalántán mégis felmerülnének kérdések, akkor azokat a fentebb érintőlegesen említett webáruház munkatársai készséggel megválaszolják majd, és hasznos tanácsokkal is ellátnak, hogy segítsenek a döntésben.

24 óra