A hollywoodi sztárok mosolyának titka: direkt héjak

A sztárok mosolya mindig tökéletes. Ez kétségtelen, hogy ebből is élnek, de nem minden sztár született tökéletes mosollyal. Mi lehet a titkuk? Hogyan érnek el gyors esztétikai változást a hollywoodi sztárok mosolyánál? Ez a fogászati kezelés a titok!

A direkt héjak (vagy más néven fogszínű héjak vagy fogrétegek) vékony, kozmetikai célokra készített, egyedi formázott fogpótlások, melyeket általában a fogorvos a páciens szájában közvetlenül helyez el. Ezek a héjak általában vékony rétegekből készülnek, és általában a fogfelszínen az elülső frontfogakon helyezkednek el.

  • Foghibák javítása: Például kisebb méretű foghiányok, színeltérések, elszíneződések, vagy élek korróziója esetén.
  • Esztétikai javítások: Akár egy vagy több fog esztétikai javítására, például, ha a fogak nem megfelelően alakultak ki vagy sérültek.

Fontos tudni, hogy a direkt héjak olyan fogászati problémák esetén, mint a fogszuvasodás nem jelentenek megoldást. Ez a fajta fogászati eljárás leginkább esztétikai változások esetén alkalmazható. Ha gyors változást szeretnénk elérni mosolyunk esztétikusságán, akkor az egyik legjobb választás lesz!

Milyen lehetőségeink vannak?

A direkt héjak esetén gyors változás érhető el az esztétikát tekintve, így akár nagy változást érhetünk el rövid idő alatt a fogak színe és alakja esetén, amellyel a teljes mosoly harmóniáját is megváltoztathatjuk. A direkt héjaknak két féle változata érhető el manapság:

  • Kompozit héjak: Ezek a héjak kompozit műanyagból készülnek, és általában a fogorvos közvetlenül a székben készíti el őket.
  • Porcelán héjak: Ezek a héjak általában a fogtechnikus műhelyében készülnek el, és a fogorvos helyezi fel a páciens szájában.

Melyik fajta direkt héj éri meg a legjobban? Milyen direkt héj árakkal számolhatunk, ha változtatni szeretnénk mosolyunk megjelenésén? A PureDental Fogászatán segítenek a döntésben!

Hogyan történik a kezelés?

Vizsgálat és tervezés: Először is, a fogorvos alapos vizsgálatot végez, és megbeszéli a páciens igényeit. Ezután egyedi tervezés történik annak érdekében, hogy a héjak pontosan illeszkedjenek a páciens fogaihoz és az elvárásokhoz.

Előkészítés: Ha szükséges, a fogorvos előkészíti a fogakat a héjak felhelyezése előtt. Ez általában a fogak enyhe csiszolását jelenti.

Héjak felhelyezése: A héjakat általában közvetlenül a székben helyezik fel. A kompozit héjakat a fogorvos azonnal elkészíti és rögzíti, míg a porcelán héjakat előzetesen elkészítik a fogtechnikusok, majd a fogorvos ragasztja fel őket.

Finomítás és beállítás: A héjak felhelyezése után a fogorvos finomítja és beállítja azokat annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjenek és megfeleljenek a páciens elvárásainak.

Utógondozás: Fontos az utógondozás, beleértve a megfelelő szájhigiéniát és rendszeres ellenőrzéseket a fogorvosnál, hogy a héjak hosszú távon megfelelően működjenek és megőrizzék esztétikai értéküket.

24 óra