A műszempillák otthoni utóápolása – mit csinálj és mit ne?

Te is örömmel nézel a tükörbe, miután eljöttél a szempilla stylisttól, és nem győzöl gyönyörködni a csodaszép legyezőidben? Nos, ahhoz, hogy ez hetekig így legyen, érdemes gondot fordítanod a megfelelő utóápolásra, hiszen ez a tartós pillasor titka. 

Remélhetőleg a stylistod tájékoztatott a legfontosabb tudnivalókról, de szerintünk ezt nem lehet elégszer elismételni, így vegyük át újra, hogy mire is kell odafigyelned. Érdemes átböngészned az Xtreme Lashes ápolási termékeinek kínálatát, hiszen itt is találsz pár olyan terméket, amiket alkalmazhatsz a mindennapok során.

Xtreme Lashes műszempilla

Amit semmiképp se hanyagolj el

Mondd csak: szoktál az arcmosás mellett külön foglalkozni a szempilláid megtisztításával, vagy úgy véled, bőven elég, ha csak érintőlegesen átmész rajtuk? Persze, lehet, hogy azért vagy ilyen óvatos, mert attól félsz, hogy kihullanak a szálak, de most eláruljuk a titkot: sokkal tartósabb lesz a hosszabbítás akkor, ha óvatosan, de alaposan megtisztítod a pilláidat. 

Erre persze nem lesz alkalmas akármilyen lemosó, használj olyan olajmentes arctisztítót, ami szempilla-hosszabbítással kompatibilis, mert ez biztosan nem tesz kárt a ragasztóban. Fogj egy szálmentes kozmetikai szivacsot, majd ezt nedvesítsd meg a lemosóval, és töröld át a pilláidat a tövektől a végek felé haladva. Valószínűleg meg fogsz lepődni, hogy mennyi szennyeződés maradt a szivacson, annak ellenére, hogy az arcodat előtte már megmostad.

Ezután fújj be sminklemosóval egy hegyes végű mikroszálas kefét, amivel a pillák közötti részekről is eltávolíthatod a porszemeket, sminkmaradványokat, bőrdarabkákat. Öblítsd át a területet vízzel, majd végezetül egy tiszta pillakefével óvatosan fésüld át. 

Lényegében ennyi az egész, ha minden nap rászánod ezt a pár percet a tisztításra, akkor sokkal tartósabbak lesznek a legyezőid.

Amiket viszont egyáltalán ne csinálj

Nézzük most meg a másik oldalt is, avagy mit érdemes elkerülni annak érdekében, hogy ne károsodjanak a pilláid. Az egyik, hogy ne használj olyan kozmetikumokat a szemed környékén, amelyről nem tudod biztosan, hogy szempilla-hosszabbítással kompatibilis.

Az olajos lemosók, micellás vizek, zsíros arckrémek ugyanis oldják a ragasztót, ami a szálak kipotyogásához vezet. A szempillaspirál és a vízálló sminktermékek alkalmazása ugyancsak kerülendő, hiszen ezeket általában csak az imént említett olajos lemosókkal lehet rendesen eltávolítani.

Az applikációt követő néhány órában ne érje a szemeidet víz, gőz vagy pára, tehát egy ideig ne moss arcot, kerüld a szoláriumot, szaunát, uszodát. 

Tartsd be a stylist utasításait!

Egy profi stylist távozás előtt mindig tájékoztat az utóápolással kapcsolatos tudnivalókról, ha pedig valami nem egyértelmű, kérdezz bátran! Ha minőségi munkát szeretnél, keresd az Xtreme Lashes stylistokat, akiket a márka hazai képviselője, Horvat Krisztina oktatott, illetve a brand prémium termékeivel dolgoznak.

szépségtipp