Éld át a kényelem és a biztonság élményét télen a teli talpú csizmában!

Érezted már rosszul magad a téli csizmádban? Volt olyan, amikor azt vártad, hogy végre hazaérj, és levehesd a lábadról azt a nehéz, gyötrelmes lábbelit? Fáztál benne, beázott, vizes lett a zoknid, ráadásul olyan kényelmetlen volt, hogy soha többet fel sem húzod? 

Nos, mindez a helytelen választás következménye lehetett, az időjárást hiába is okolnánk, mert ő csak teszi a dolgát. Amikor legközelebb a hideg évszakra vásárolsz magadnak lábbelit, lesz néhány dolog, amit át fogsz előtte gondolni. Mi most segítünk egy kicsit, mert összegyűjtöttünk pár tippet ahhoz, hogy a legtökéletesebb darabot találd meg. 

A VIBA cipő webáruház női csizma kínálatában érdemes keresgélni, de nézzük meg, hogy pontosan mire ajánlatos figyelned!

A teli talpú csizma telitalálat télen

Kétségtelen, hogy a magas sarok nagyon elegáns és nőies viselet, de télen a legpraktikusabb a teli talpú csizma lesz. Ebben kényelmesen tudsz járni a száraz úton, valamint akkor is, ha esik az eső vagy a hó. Közben megvan az a tulajdonsága is, hogy nem teljesen lapos, úgyhogy kicsit megnyújtja az alakodat, ami különösen előnyös, ha nem vagy túl magas, vagy szeretnél vékonyabbnak látszani. 

rieker fekete téli teli talpú csizmaA vastag talpak melegen tartják a lábadat, úgyhogy a felfázásnak sincs esélye ellened. A jó minőségű telitalpú csizmák talpa a vastagságuk ellenére rugalmas és könnyű, úgyhogy maximálisan komfortos viseletnek számítanak. A csúszásgátlós, jól tapadó talp pedig az eleséstől fog megóvni, a csúszós utakon is bátran és biztonságosan közlekedhetsz. 

Meleg és vízálló legyen!

Mivel télen hideg van, ezért a meleg csizma alapvető kiegészítőnek számít ilyenkor. Puha, meleg béléssel ellátott modellt érdemes választani, amely arra is kitűnően alkalmas, ha sokáig kell állnunk egy helyben. 

A vízállóság szintén lényeges, hiszen ez egy csapadékos időszak, ráadásul hó is eshet. Könnyen beázhat a lábbelid, ha nincs víztaszító membránnal ellátva. A legjobbak pedig olyan technológiával készülnek, amelyek a lábpárát ki engedik jutni a csizmából, úgyhogy az izzadás is elkerülhető velük. 

Ha szeretnéd, hogy a csizma megőrizze a vízlepergető tulajdonságát, évente 1-2 alkalommal kezeld az anyagának megfelelő impregnálószerrel. Egy idő után lekopik a gyári, úgyhogy mindenképpen szükséges néha bevetni ezt a módszert. 

Ideális méret

Egy cipő úgy lesz tökéletesen kényelmes és optimális, ha kifogástalan a mérete. Ez nemcsak a számozására vonatkozik, hanem arra is, hogy ne legyen túl szűk vagy bő, mert akkor kellemetlen lesz benne a lábadnak. 

Léteznek kifejezetten szűkebb vagy szélesebb talpra, illetve magasabb lábfejre készült modellek is a normál méretezés mellett. Célszerű ezeket megnézni a vásárlás előtt.

A csizmák esetében pedig külön említést érdemel a csizma szára, mivel ha túl szűk, akkor nem biztos, hogy felmegy egy vastagabb vádlira. Vannak állítható vagy flexibilis szárral rendelkező típusok is, ezekből érdemes beszerezni, ha ilyen adottságaid vannak. Reméljük, tudtunk segíteni a téli csizmád kiválasztásában.

Lead fotó: Pexels /Eva Bronzini/

24 óra