Frissítették a veszélyjelzést: 8 megyére adtak ki riasztást jég, szél és eső miatt

Mutatjuk a térképeket

70 km/h-s széllökések, apró jég, záporok és zivatarok - az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ez várhat ránk április 1-én.

A TWN.hu információi szerint az ország déli, délkeleti, majd keleti felén lesz felhősebb az ég szombaton, másutt fátyol- és gomolyfelhőkre lehet számítani a napsütés mellett. Napközben elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is előfordulhat. "Az északnyugati szél a középső országrészben megélénkül, főleg záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. Késő este 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet" - írja az OMSZ, ugyanakkor nyolc megyére figyelmeztetést is kiadtak. 

Fotó: met.hu

"Ma elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein valamint az északkeleti harmadban alakulhatnak ki helyenként zivatarok. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökés (>70 km/h), esetleg apró szemű jég kísérheti" - írja a met.hu a veszélyjelzések alatt, amit hajnalban frissítettek. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra