80 km/h-s szél, zivatarok, fagy: 16 vármegyére adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden is vihaos szélre, csapadékra lehet számítani szinte az egész országban. 

Az OMSZ friss előrejelzése szerint kedden ismét felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, estére a gomolyok nagy része azonban feloszlik. "Elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, zivatar. Az északnyugati szél újra nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére viszont fagyponta alá is hülhet a levegő - -3, +4 fokra lehet számítani.

Fotó: Met.hu

Hétfőn az ország felét letarolta a viharos, sokszor a 100 km/h-t is meghaladó szél. Kedden is lehet számítani ilyenre. "Ma a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és Pest, Bács térségében síkvidéken jellemzően 70 km/h körüli lökések várhatók, de a magasabban fekvő területeken 80 km/h feletti széllökések is előfordulhatnak" - írja az OMSZ a honlapján. Hozzáteszik: az esti óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél. 

11 vármegyére adtak ki riasztást a szél miatt:

Fotó: met.hu

Ugyanakkor csapadék is lesz. "Napközben a záporok mellett helyenként zivatar is előfordulhat, legnagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon és Borsod környékén. Az intenzív gócokat jégdara, hódara, valamint viharos (> 70 km/h) széllökések is kísérhetik" - olvasható a met.hu-n.

5 vármegyére a zivatarok miatt adtak ki elsőfokú riasztást:

Fotó: met..hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra