A gyerekek kedvence - Szalmonella miatt hívták vissza a Lidl termékét

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy népszerű terméket.

A Lidl bejelentése alapján a Nébih visszahívta a "Tastino Töltött ostya, kakaós 800 g és Tastino Töltött ostya, mogyorós 800 g" termékeket - közölték a honlapjukon. Azt is hozzátették, a visszahívás oka szalmonella lehetséges jelenléte.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Fotó: Nébih

A Nébih közleményéből az is kiderül, hogy minden tétel érintett. "Az érintett termék bármelyik Lidl üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján és a boltokban kihelyezett információs plakátokon tájékoztatta vásárlóit" - írják.

A Nébih tájékoztatója szerint a szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. "Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges" - írják.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra