Fegyencjárat: Ferencet a menetrendszerinti járaton fogták el - Megérkezett a felvétel

"Mint a filmekben"

Civil rendőrök állítottak meg egy menetrendszerint közlekedő buszt: Ferenc utazott rajta, négy elfogatóparancs volt kiadva ellene.

Békésen zötykölődött a sárga autóbusz 2022. augusztus 8-án délelőtt Érden - kezdi közleményében a rendőrség, amelyben egy nem mindennapi elfogásról adnak hírt. "Az Ercsi út és Délibáb utcai kereszteződésnél lévő megállóhoz közeledtek, amikor a sofőr kissé távolabb rendőrautót vett észre. Azt hitte, közúti ellenőrzés zajlik, gyorshajtókra vadásznak, ám egy civil ruhás férfi szaladt felé, majd leállította a járművet" - írja a police.hu.

A „Rendőrség” szót hallván, valamint a jelvény és a fegyver láttán nyílt az ajtó, majd a buszban hátra felé indulva elhangzott a rendőri utasítás: ajtók zárva maradnak! Így is lett mindaddig, amíg a társ meg nem érkezett.

Fotó: Police.hu

"Az ülésből pillanatok alatt földre fektetett célszemélyt bilincselték, lekísérték a buszról, megköszönték a türelmet, majd további jó utat kívánva elsétáltak a szolgálati kocsikhoz. A buszsofőr még annyit mondott a távolodó rendőröknek: „dehogyis, én köszönöm!”" - írja a rendőrség az események kapcsán, majd az is kiderült, a férfival szemben 4 elfogatóparancs volt érvényben.

A 38 éves, százhalombattai S. Ferenc körözéseit bíróságok bocsátották ki. A szabadságvesztéseinek letöltése elől bujkáló férfit már egy ideje keresték a rendőrök, amikor megtudták, a buszon ülve utazik.

Egy lopás vétsége, két járművezetés ittas állapotban vétsége, valamint egy hamis vád vétsége miatt összesen 42 hónap, azaz 3 év 6 hónap jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltése várt rá. 

Címlapfotó: Police.hu

24 óra