Jég, felhőszakadás, zivatarok - az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Mutatjuk a térképet

Egy front érte el a Kárpát-medencét, aminek köszönhetően jelentős változásokra lehet számítani az időjárásban az elmúlt napokhoz képest.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint kedden már több helyen lehet számítani zivatarok kialakulására. "A Dunántúlon délelőtt az eső, zápor melletti zivatarokból néhol 20-30 mm csapadék hullhat rövid idő alatt, majd már csak kevesebb helyen (főként az Észak-Dunántúlon) alakulhatnak ki újabb zivatarok" - írja a met.hu.

Zivatarok országszerte kialakulhatnak:

Fotó: met.hu

"A déli, kora délutáni órákban a Duna-Tisza közén, majd késő délután, este már a Tiszántúlon, északkeleten járó hidegfrontot sok helyen kísérheti 60-70, zivatar környezetében 70-90 km/h-s szélroham. Legjobb eséllyel a keleti országrészben akár heves zivatarok is kialakulhatnak 80-90 km/h feletti szélrohammal, felhőszakadással (rövid idő alatt 20-30 mm csapadékkal), nagyobb méretű jéggel" - folytatja a veszélyjelzését a szolgálat.

Fotó: met.hu

Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőséggel kapcsolatban is figyelmeztet, akadnak majd megyék, ahol kedden is narancssárga riasztás lesz érvényben. "Az érkező front hatására délutánra a középső országrészben is visszaesik a hőmérséklet, de a keleti, délkeleti tájakon még 27-29 fok körüli napi középhőmérséklet várható" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra