Ne edd meg! Hányást, hasmenést okozhat az Aldi egyik terméke - visszahívták

Egy baktérium jelenléte miatt hívta vissza az egyik népszerű termékét az Aldi.

Bacillus cereus baktérium jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Natur Aktiv gyorsfagyasztott spenótos tofu medalion” elnevezésű termék egy tételét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken a honlapján. A hirado.hu híre szerint a Nébih arra "kéri a vásárlókat, hogy ebből a termékből a 2023. 04. 15-i fogyaszthatósági idejű, 320 grammos, L22292 tételszámú terméket ne fogyasszák el."

A hatóság honlapján megjelent tájékoztató szerint a megadott  azonosító adatokkal rendelkező terméket bármely üzletükben visszaveszik, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. 

Fotó: Nébih

A hatóság tájákoztatása szerint a "Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik. Az élelmiszerben elszaporodni képes, az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek; burgonyasaláta; zöldségleves; húsgombóc; rizs stb."

A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra