Borzalom! Testi-lelki pokolban élt négy kiskorú gyermek egy dél-hevesi családban

Komoly lelki károsodást szenvedett az a négy kiskorú gyermek, akiket szüleik minden szempontból rendkívül elhanyagoltak, sőt egyiküknek még szexuális abúzust is el kellett szenvednie a mostohaapja részéről.

Megrázó trténetről számolt be a Heves Megyei Főügyészség, a gyerekek szüleit hosszú évekre küldenék börtönbe mindazért, amit tette. A most kiadott közleményük szerint a "vádlottaknak három közös kiskorú gyermeke volt, valamint velük élt az anya előző kapcsolatából született nagyobb lánya is. A család 2019 tavaszától emberhez méltatlan körülmények között lakott egy bérelt ingatlanban, ahol a legkisebb lány kivételével közös ágyban aludtak az egyik szobában" - kezdi az ügyészség, hozzáteszik: a férfi és a nő elhanyagolták gyerekeket, néha még elegendő élelmet sem adtak nekik.

Fotó: 123rf.com

Ráadásul óvodába és iskolába se járatták őket rendszeresen, ennek következtében a kicsik testi fejlettsége, szókincse, valamint általános ismeret- és szociális szintje messze elmaradt a kortársaikétól. "A gyermekek mosdatlanok, ápolatlanok voltak, egyikük visszatérően fejtetvességtől szenvedett. Az anya rendszeresen prostitúciós tevékenységet folytatott, míg a gyakran otthon is kábító hatású anyagokat fogyasztó apa alkalmi munkákat vállalt" - folytatják a most kiadott sajtóközleményükben, majd az is kiderül, ez nem minden.

"A nevelőapa már korán megkörnyékezte az akkor még gyermekkorú nevelt lányát, többször előfordult, hogy – miután a kisebbek már elaludtak – mellé húzódott a közös ágyban, ezúton elégítve ki a nemi vágyát" 

- fogalmaznak.

A gyermekek sérelmére elkövetett tevőleges és mulasztásos bűncselekményeknek az vetett véget, hogy a gyámhatóság a gyerekeket 2020 őszén kiemelte a családból és ideiglenesen máshol helyezte el őket. "A Heves Megyei Főügyészség a szülőket négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, emellett a letartóztatásban lévő férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja" - írják.

A főügyészség az apára 11 év 6 hónap fegyházbüntetést, míg az anyára 2 évre börtönbüntetést kér. 

Címlapfotó: 123rf.com-Illusztráció

24 óra