KAPCSOLATGYILKOS! Lehet, hogy Ti is Panda-szindrómában szenvedtek a pároddal?

Ha már jó ideje együtt vagytok a pároddal, nem kizárt, hogy a Ti életetekben is megjelent ez a probléma. Ez állhat a hátterében.

Talán számodra is ismerős a helyzet: este együtt fekszel a pároddal az ágyban, olvasgattok, tévéztek, vagy épp a telefonotokat pörgetitek. Még az sem kizárt, hogy mindeközben szorosan egymáshoz bújtok. Valamiért azonban egy ideje sosem alakul úgy, hogy egymásnak esnétek...

Nos, amikor a párok szeretik egymást, de szinte soha nem szexelnek, azt a szakirodalom "Panda-szindrómának" nevezi.

Találó elnevezés, annyi szent. Mert a kívülálló szemével épp úgy nézhettek ki, mint két egymás mellett fekvő panda. Ők ugyanis arról híresek, hogy még a szaporodáshoz is túl lusták.

via GIPHY

Aggódnotok kell?

Minden kapcsolatban vannak szünetek, ami a szexet illeti, nincs ebben semmi szokatlan és rossz. De, ha hónapokig, esetleg évekig tart ez az időszak, az bizony komoly veszélyt jelent a kapcsolatotokra nézve. Mert a szex nemcsak "szórakoztató" és egészséges - összeköt és bizalmat teremt. És egy egészséges kapcsolatnak biztos alapja.

Egy most elkészült kutatás szerint a férfiak 75 százaléka, a nők 61 százaléka nem tudja elképzelni a kapcsolatot szex nélkül. Itt az ideje tehát, hogy összeszedd magad!

Mit tehetsz?

via GIPHY

Először is, hozd fel a témát. "Észrevetted, hogy mostanában alig szexelünk?" - akár ez is lehet a kezdet. Sok pár ugyanis elköveti azt a hibát, hogy hallgat erről. És ahol nincs probléma, ott ugye nincs megoldás sem. Fontos az is, hogy beszéljetek a vágyhiány okairól. Merjd elmondani a partnerednek, hogy mit szeretnél, és tudatosan szánj több időt kettőtökre! 

Kezdetnek heti egy este szóljon csak Rólatok és erről!

Címlapfotó: 123rf.com
 

24 óra