VÁLÁS: 5 luxusvillán osztozik Bill Gates a nejével - Melinda máris milliárdos! - FOTÓK

Pont egy éve 14 milliárdért vettek házat, Bill Gates és felesége a napokban jelentette be, válnak. Melinda máris milliárdos.

Válik a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere - harsoga a világsajtó néhány napja. Bill Gates szülei neves és sikeres bankárok, 1955-ben született, két lánytetsvére van. Gyerekként kórusban énekelt, cserkész is volt, de egyik sem kötötte le igazán. Szülei sikerei azonban hatással voltak az életére. A kis Bill Gates-t ugyanis magániskolába íratták, a Lakeside-ba, ahol az elsők között vezették be a számítástechnikai képzést. Nyolcadikos volt, amikor már programozni tanult, első játéka egy amőbajáték volt a Wiki szerint.

via GIPHY

Akkoriban ismerkedett meg Paul Allennel, a Microsoft későbbi társalapítójával és nagyon jó barátok lettek. Majd sorra vállalták a megbízásokat és programokat írtak, majd cégeket alapítottak. Elkezdte a Harvard Egyetemet is, de már be sem fejezte. A BASIC nevű programra írt szoftverük akkora siker lett, hogy az Apple első gépei is azt használták. Majd jött a Word, az Excell,... Bill Gates vagyonát pedig mára 130 milliárd dollárra becsülik. Még el sem vált a feleségétől, máris a nevére írtak egy 1,8 milliárd dolláros részvénypakettet. És hol van még a vége!

Bill-nek és Melindának nem akármilyen ingatlanokon kell osztoznia!

Íme Bill Gates luxusvillái - vajon melyik lesz Melindáé?

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra