MEGRÁZÓ KÉPEK: 150 kutya a szaporítónál, a hangszálukat is kivágta!

Elfogták

Nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, ezért a gyanú szerint kivágta a hangszálaikat - borzasztó történet Karcagról.

Nem mindennapi történetet hozott nyilvánosságra a rendőrség: a karcagi zsaruk egy hatósági állatorvossal karöltve szeptember 23-án egy karcagi házhoz vonultak ki ellenőrzésre. Amit ott találtak, arra valószínűleg ők sem voltak felkészülve. "A helyszínen megállapították, hogy ott 99 kutyát tartanak rossz, zsúfolt körülmények között és az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodásukat okozhatta." - írja a police.hu.

Megrázó képeket tett közzé a rendőrség! És egy videót is!

A nyomozók ezt követően a kutyák tulajdonosának lakására mentek ki. "A férfi lakhelyén végzett kutatás során további 49 kutyát találtak, melyek egy részének szintén nem volt hangja, és értesítették az állatvédőket. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A helyi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék." - írja a rendőrség a közleményében.

A két ingatlanban talált összesen 148 kutyát az állatvédők elszállították. A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le. A Karcagi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 31 éves férfi ellen.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra