Koronavírus: Turócszentmártonban két férfi került kórházba a fertőzés gyanújával

Csütörtök este 6-kor jelentkezett a zslnai kórházban két férfi, Kínából hazaérve lettek rosszul.

Koronavírus-gyanújával, karanténban ápolnak két férfit a Turócszentmártoni Gyakorló Kórházban - írja a Bumm.sk. "Mindkét férfi három hetet töltött kiküldetésben Kínában, ahol mintegy 1500 kilométerre voltak a koronavírus-járvány epicentrumától" – idézi a szlovák lap Katarína Kapustovát, az UNM vezető beosztású dolgozóját.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afghanation, 15k? ? (@afghanation._) által megosztott bejegyzés,

"A betegek Sanghajon keresztül érkeztek repülővel Frankfurtba, s onnan pedig autóval jöttek haza Szlovákiába. A repülés során bágyadtak voltak, és kaparó fájdalmat éreztek a légcsövükben, s már Frankfurtban megnézették magukat egy egészségügyi szakemberrel. Mivel nem tapasztaltak náluk heveny légúti betegség súlyos jeleit, azt javasolták nekik, utazzanak haza és vizsgáltassák ki magukat. Zsolnára érkezve felkeresték a helyi kórház sürgősségi részlegét. Onnan – tekintettel arra, hogy külföldi utazásról tértek haza, szigorú elkülönítés mellett átszállították őket az UNM-be" – tette hozzá Kapustová.

A férfiaktól vért vettek, amit egy speciális berlini laboratóriumba küldtek ki. A két férfi Kolarócon él, 35 és 39 évesek.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra