Bors: őrizetben egy férfi az eltűnt maglódi vállalkozó ügyében!

Másfél hónapja lassan, hogy eltűnt a luxusautók javításával foglalkozó Pintér Gyula, a Bors információi szerint egy ismerősét őrizetbe vehette a rendőrség az ügyben.

A maglódi vállalkozó a műhelyénél beszállt a Hummerjébe a kutyájával, előbb haza, majd ismeretlen helyre távozott. Répa nevű kutyája napokkal később Szlovákiából került elő, a férfi autóját pedig egy rejtélyes idegen vitte vissza a házához.

Fotó: Police.hu

A Bors híre szerint egy ismerőse hetek óta őrizetben lehet a férfi eltűnése kapcsán. Ő rendszeresen járt Gyulához, eltűnése napján, május 10-én is ott járt, biciklivel érkezett. "A kamerafelvételeken jól látszik: a távozása után néhány perccel Gyula a műhely előtt parkoló Hummerjébe tette a vizsláját, majd elhajtott. Azóta senki sem látta. A családja három nappal később tett bejelentést a rendőrségen. Napokig eltűnésként kezelték az ügyet, azután személyi szabadság megsértésére minősítették azt. Május 20-án még azt is közölték, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Úgy tudjuk, hogy Pintér Gyula az eltűnése előtti éjszakán egyórás telefonbeszélgetést is folytatott a másnap a műhelyénél megjelenő illetővel." - írja a lap.

Az 52 éves L. egy tanyán él, alig két kilométerre a műhelytől. A nagykaput és az ajtót rendőrségi zár alá helyezték május 28-án, és a környék gyümölcsöseit, erdőit kutyákkal fésülték át. A férfi a lap szerint megtagadta a hazugságvizsgálatot. A hatóságok nem erősítették meg a lap értesüléesit, de nem is cáfolták azt.

 

24 óra