Ezt nem fogod elhinni: így használd még az alufóliát a háztartásban

Az alufóliában sokkal több a lehetőség, mint amire az átlag emberek hasznosítják odahaza - a joy.hu négy ilyen remek ötlettel rukkolt elő az olvasóinak.

1. Nehéz bútorok mozgatására

A méretes és nehéz bútorok mozgatását nagyban segítheti az alufólia. Csak vágj le kis darabokat belőle, és helyezd őket a lábak alá. Fontos, hogy a homályos oldalával lefelé helyezd a padlóra, ugyanis ez sokkal csúszósabb.

2. Növeld a radiátor hőmérsékletét

Egy okos téli tipp, mely jól fog jönni a hidegebb hónapokban: végy egy kis darab fa furnérlemezt, és tekerd be alufóliába, ezután helyezd óvatosan a radiátorra. A trükk segíti a hő áramlását a szoba közepe felé, így gyorsan és egyszerűen csinálhatsz meleget.

3. Olló élezése

Speciális eszköz helyett használj alufóliát a kopott élű ollók élezésére. Tépj le több darabot, majd helyezd őket egymásra. Az így keletkezett rétegeket vágd szét, és voilá, máris éles az ollód!

4. Makacs felületek tisztítása

Bosszankodtál már a sütés-főzés közben leragadt szennyeződéseken? Fogadjunk azt is elképzelted már, hogy mennyire nem lesz kedved a beáztatás után lesikálni a makacs lerakódásokat. Minden súrolószivacs elbújhat az alufólia-labda mögött! Csak gyúrd össze, és kezd el vele a grillrácsot vagy az edényt sikálni! Csodákra képes!

24 óra