Rák: nem kérte a kemoterápiát a szupermodell

Mellrákot diagnosztizáltak Elle Macphersonnál - a szupermodell most először beszélt a súlyos betegségéről.

A 60 éves ausztrál szupermodell hamarosan megjelenő „Élet, leckék és megtanulni bízni magadban” című memoárjában elárulja, hogy néhány évvel ezelőtt mellrákot diagnosztázáltak nála és a betegséget holisztikusan kezelte - 32 orvos tanácsa és a családja kívánsága ellenére. „Sokkoló volt, váratlanul ért, zavarba ejtő volt, sok szempontból elkeserítő, és valóban lehetőséget adott arra, hogy mélyen magamba nézzek, hogy megtaláljam a számomra megfelelő megoldást" - mondta a Woman's Weeklynek.

Elle évek óta ismert arról, hogy holisztikusan közelíti meg az élet nagy kérdéseit. Mély belső meggyőződése volt, hogy sok orvos tanácsa ellenére nem vesz részt kemoterápiában, műtétben vagy sugárkezelésben. „Ez egy csodálatos gyakorlat volt abban, hogy hű legyek önmagamhoz, bízzak magamban, és bízzak a testem természetében és az általam választott útban" - magyarázta. Ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy az orvosi normával szembemenni „a legnehezebb dolog volt, amit életemben valaha tett”. De ha nem hallgatott volna a saját megérzéseire, az még rosszabb lett volna. Családja, köztük két fia, a megértés és az elborzadás között ingadozott.

Különös gyógymód

Elle elárulta, hogy nyolc hónapra kibérelt egy házat az arizonai Phoenixben, ahol „holisztikusan kezelte” a rákját a háziorvosa, egy természetgyógyász, egy holisztikus fogorvos, egy oszteopata, egy csontkovács és két terapeuta irányításával. Egyedül élt a házban, és napjait azzal töltötte, hogy „minden egyes percét a gyógyulásra összpontosította és annak szentelte”. Sikerrel!

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra