A börtönt is megúszhatja? Eldöntheti a drogos magyar énekesnő, hogy elítéljék-e - Fotók

Megdöbbentő hírt közölte a Naphire.hu: a drogügybe keveredett fiatal magyar énekesnő gyakorlatilag megúszhatja az ügyet, ha bíróság elé állítják, akkor is.

Az ügy hónapok óta lázban tartja a magyar közvéleményt: tavaly október 27-én mentőket és rendőröket riasztottak egy XIII. kerületi lakáshoz, ahonnan sajtóhírek szerint egy nőt kábultan, a karján vágásokkal vittek kórházba. Az is kiderült, egy fiatal és ismert énekesnőről van szó - bár az eljárás során hivatalosan soha nem nevezte meg őt senki. Az ügyben négy ember ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, a Naphire pedig néhány hete megtudta: az énekesnő ügye időközben az ügyészséghez került át. Most arról írnak: ha vádat is emelnek ellene és bíróság elé kell állnia, is előfordulhat, hogy nem lesz büntethető. Gyakorlatilag ő döntheti el.

Dr. Magyar György a Naphire.hu-nak most elmondta, ha az énekesnő vállalta az elterelést és sikeresen részt is vesz a hathónapos kezelésen, amit papírokkal is igazol, "akkor nem büntethető és az eljárást vele szemben meg kell szüntetni.” Ha azonban a vádemelés mellett dönt az ügyészség, akkor is megúszhatja a büntetést - ami a Büntető törvénykönvy szerint akár két év börtön is lehet. 

“Ha az ügyész nem függeszti fel az eljárást a terhelttel szemben, a gyanúsítottnak akkor is lehetősége van, hogy csekély mennyiségű kábítószer tartása vagy fogyasztása esetén, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését, részt vegyen a fentebb nevezett kezelésen. Az elsőfokú ítélet meghozataláig kell igazolnia, hogy eredményesen részt vett a kezelésen, ebben az esetben nem büntethető" - mondta Dr. Magyar György a lapnak.

Az orvosi kezelés, azaz az elterelés gy a bírói szakaszban is abszolváható.

Címlafotó: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

24 óra