Kiderült, mi okozta Benkő Dániel halálát

Vasárnap este 72 éves korában elhunyt Benkő Dániel gitár- és lantművész. Kiderült a halál oka.

Tragikus hirtelenséggel, otthonában hunyt el vasárnap este Benkő Dániel. A művész lánya a Borsnak azt is elárulta, mi okozhatta édesapja halálát.

Vasárnap mellkasi nyomásra panaszkodott, majd pár órával később meghalt Benkő Dániel. A lantművész lánya zokogva mesélt a történtekről. "Édesapám teljesen jól volt, a halála derült égből villámcsapásként ért. Szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni. Hatalmas csapás ez nekünk, a szeretteinek, és a fájdalmat szeretnénk csak magunk megélni. Szeretném, ha a média, a rajongók is tiszteletben tartanák a gyászunkat, édesapám emlékét, és csak a szépre, jóra emlékeznénk, amit a művei és sziporkázó személyisége által adott az embereknek.. Fantasztikus művész volt, óriási űrt hagyott maga után" - mondta a Borsnak Dalma.

Benkő Dániel 1947. július 29-én született Budapesten. 1971-ben végezte el a Zeneművészeti Főiskola zenetanárképző intézetét. 1971-1973 között Angliában lant mesterkurzuson vett részt. Volt gitártanár, majd a Zeneakadémia lant professzora, illetve a groznjani nemzetközi lantkurzus és a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett. Az 1971-ben, általa megalakított a Bakfark Consorttal koncertezett a világ minden táján. A zenészt 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

Címlapfotó: Instagram/benkodaniel_bazsarozsa

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra