Szakemberek: 4 ok, miért ne főzz soha kávét csapvízből
2025. 09. 23. 16:15
Sokan úgy gondolják, hogy a kávé minőségét kizárólag a szemek fajtája, a pörkölés és a főzési mód határozza meg. A szakértők azonban régóta hangsúlyozzák: a víz legalább annyira fontos tényező.
Tipp
Ha igazán finom, tiszta és aromás kávéra vágysz, felejtsd el a csapvizet. Inkább használj szűrt vagy palackozott vizet, így nemcsak az italod ízélménye lesz összehasonlíthatatlanul jobb, de a kávéfőződ is sokkal tovább fog hibátlanul működni. Ha ugyanis rossz minőségű, szennyezett vagy kemény csapvizet használsz, a végeredmény messze elmarad attól az élménytől, amit egy jó kávé nyújthatna.
Lássuk, miért figyelmeztetnek arra a szakemberek, hogy ne a csapból engedett vízzel készítsd el a kedvenc italodat. Galéria!