Szakemberek: 4 ok, miért ne főzz soha kávét csapvízből

Sokan úgy gondolják, hogy a kávé minőségét kizárólag a szemek fajtája, a pörkölés és a főzési mód határozza meg. A szakértők azonban régóta hangsúlyozzák: a víz legalább annyira fontos tényező.

Tipp

Ha igazán finom, tiszta és aromás kávéra vágysz, felejtsd el a csapvizet. Inkább használj szűrt vagy palackozott vizet, így nemcsak az italod ízélménye lesz összehasonlíthatatlanul jobb, de a kávéfőződ is sokkal tovább fog hibátlanul működni. Ha ugyanis rossz minőségű, szennyezett vagy kemény csapvizet használsz, a végeredmény messze elmarad attól az élménytől, amit egy jó kávé nyújthatna.

Lássuk, miért figyelmeztetnek arra a szakemberek, hogy ne a csapból engedett vízzel készítsd el a kedvenc italodat. Galéria!

Galéria - 4 ok, miért ne főzz soha csapvízből kávét
  • kávé, csapvíz, szakértők, tippek,
  • kávé, csapvíz, szakértők, tippek,
  • kávé, csapvíz, szakértők, tippek,
  • kávé, csapvíz, szakértők, tippek,

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra